Matkailu

Budapestin Matkakertomus Elokuulta 2013

Budapestiin saavuttiin iltapäivästä torstaina. Meidän hotelli oli aivan upea! Vastikään rakennettu, oltiin ilmeisesti ekat vieraat siitä päätellen, että salaattikulhossa oli edelleen hintalappu ja mikrossa suojamuovit. Mietin muuten ekana päivänä, että miten ihmeessä unkari ja suomi ovat muka sukulaiskieliä 😀 Mutta pari päivää unkaria kuunneltuani huomasin kyllä yhtäläisyyksiä, unkaria ja suomea puhutaan jollain tapaa samalla rytmillä ja hieman samantyylisesti semipehmeästi ääntäen. Torstai meni aika pitkälle hotelliin asettuessa, perjantaina puolestaan käytiin geokätköilemässä ja holokaustimuseossa. Museo oli aika pysäyttävä kokemus. Kuvia unkarilaisista juutalaisista, jotka vietiin keskitysleireille. Kuvia keskitysleireiltä. Kuvia lapsista, vanhuksista, miehistä, naisista. Oli jotenkin kamalan syyllinen olo lähteä museosta ilmastoituun kauppan ostamaan ruokaa. Ei sitä oikein osaa mitään sanoa, kaikki sanat tuntuu niin turhalta.

 

Lauantaina mulle iski kamala allergiakohtaus, onneksi ei kuitenkaan tarvinnut lääkärissä käydä. Olin kuitenkin tosi poikki, harmitti aika paljon koska Budapestia olisi ollut tosi kiva nähdä enemmänkin. Käytiin kuitenkin lauantaina Budapestin eläintarhassa, näin ekaa kertaa norsun! Tosin eläintarha ei ollut täysin kiva kokemus, eläimillä kun oli paikoitellen aika ahtaat ja ankean näköiset häkit. Mua ei myöskään vakuuttanut se, että australialainen kasuaari oli aitauksessa, jonka aidat oli vain reilun metrin korkuiset ja suurisilmäistä verkkoa. Kasuaarit on nimittäin tosi aggressiivisia ja vahvoja lintuja, jotka on oikeasti ihmiselle vaarallisia. Eli ei mikään maailman turvallisin aitaus eläintarhassa vierailijoiden kannalta…

 

Sunnuntai olikin sitten paras päivä Budapestissa! Käytiin geokätköilemässä, käytiin Budan linnalla ihastelemassa maisemia ja kierreltiin ympäriinsä. Käytiin myös luolissa. Meillä ei oikein siinä vaihessa ollut enää käteistä, ja pääsymaksuista jäi uupumaan reilu parisataa forinttia. Lopputuloksena päästiin kuitenkin ilmaiseksi sisään. Luolat oli ihan mielenkiintoisia, mutta en ole ihan varma olisivatko ne olleet sen pääsymaksun arvoisia. Haluttiin käydä vielä luoliin rakennetussa vanhassa sairaalassa, mutta epätoivoisesta etsimisestä huolimatta ei löydetty sitä.

 

Budapest jäi tavallaan aika vähälle huomiolle, mutta siitä mitä ehdittiin kierrellä tykkäsin kovasti. Erityisesti Budan linna ja sieltä näkyvät maisemat sekä joen ranta oli mun lemppareita. Joskus vielä käyn uudestaan Budapestissa, sen verran mielenkiintoisia museoita ja paikkoja jäi näkemättä!

Leave a Reply